BMW se pregateste de lansarea noilor modele M3 Sedan si M4 Coupe, care depasesc performantele precedentului M3 cu aproximativ 40%, in timp ce consumul de combustibil si emisiile au scazut cu 25%.

Motorul, cu sase cilindri dispusi in linie si tehnologie M TwinPower Turbo, produce o putere maxima de 431 CP si are un cuplu maxim de 550 Nm.

Atat BMW M3 Sedan, cat si BMW M4 Coupe realizeaza sprintul de la 0 la 100 km/h in 4,1 secunde folosindu-se de transmisia optionala M cu dublu ambreiaj, cu sapte trepte (4,3 secunde pentru cutia manuala).

Viteza maxima este de 250 km/h (limitata electronic), respectiv de 280 km/h daca este comandat optional M Driver Package.

Greutatea a fost redusa cu aproape 80 de kilograme in comparatie cu modelul anterior cu aceeasi echipare. BMW M4 Coupe are o masa proprie de 1.497 de kilograme, materiale ultrausoare, precum plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) si aluminiu, pentru o serie de componente ale sasiului si caroseriei. Astfel, ambele modele sunt echipate cu acoperis din carbon.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri