Cea de-a patra generatie a modelului Clasa C de la Mercedes-Benz poate fi comandata in Romania, la un pret de pornire de 34.100 euro cu TVA pentru C 180.

C 200 are un pret de 37.076 euro cu TVA, iar C 220 BlueTEC costa 39.060 euro cu TVA, scrie Mediafax.

Noua structura folosita pentru Clasa C este semnificativ mai usoara pentru constructia ei fiind folosit aluminiu si otel. Noul model este cu aproximativ 10 cm mai lung si 4 cm mai lat decat vechea generatie. De asemenea, volumul portbagajului a crescut la 480 de litri.

Privit din lateral, conceptul de limuzina Mercedes-Benz este completat la Clasa C cu o capota lunga a motorului, un habitaclu impins mult catre partea din spate si console fata/ spate scurte. Rotile de mari dimensiuni scot in evidenta spatele masinii si denota un caracter plin de sportivitate si stil.

Pentru partea frontala sunt disponibile doua fete diferite: una sportiva cu steaua Mercedes-Benz pozitionata in centrul grilei si una cu o grila a motorului clasica cu steaua marcii amplasata pe capota motorului - doar pentru linia de echipare Exclusive. Aripioarele grilei radiatorului pot fi inchise complet in mod automat pentru optimizarea coeficientului aerodinamic al autovehiculului.

Noua Clasa C vine echipata standard cu faruri cu lampi halogen H7. Pe langa aceasta dotare sunt disponibile pe lista de optionale doua sisteme economice de iluminare, ce folosesc tehnologia LED: un sistem static, dar si unul dinamic denumit "LED Intelligent Light System". Designul farurilor, dar si cel al iluminarii acestora ii confera noii Clase C un aspect distinctiv in intuneric. Stopurile noii limuzine folosesc tehnologie LED indiferent de configuratia aleasa pentru faruri.

Cinci motorizari in patru cilindri alimentate cu benzina vor deveni disponibile pentru noua Clasa C. Ele vor avea puteri cuprinse intre 156 si 238 CP.

La fel ca in cazul Claselor S sau E, Mercedes-Benz va oferi o versiune hibrida pentru noua Clasa C, cu un sistem de propulsie format dintr-un motor diesel combinat cu un motor electric. C 300 BlueTEC HYBRID este echipat cu un motor diesel in patru cilindri plus un motor electric compact si beneficiaza astfel de o putere de 204 + 27 CP.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri