Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat in judetul Alba, la deschiderea tronsoanelor unu si doi ale autostrazii Orastie-Sibiu, ca a fost finalizata selectia constructorilor pentru "viitoarea autostrada" Sebes-Turda, lucrarile urmand sa inceapa in 2014, cu termen de finalizare 2015.

Narcis Neaga a spus ca a fost finalizata selectia constructorilor pentru "viitoarea autostrada" Sebes-Turda, lucarile urmand sa inceapa in 2014, scrie Mediafax.

"Astazi (joi - n.r.) a fost finalizata selectia constructorilor pentru viitoarea autostrada Sebes-Turda. Este pentru prima data cand in CNADNR se respecta un termen in materie de licitatii. In 50 de zile de la depunerea ofertelor au fost selectionate firmele, consortiile, care vor construi aceasta autostrada, iar lucrarile vor incepe anul viitor", a declarat Narcis Neaga.

El a adaugat ca numele castigatorilor licitatiei vor fi anuntate in urmatoarele doua-trei zile, precizand ca termenul de finalizare a lucrarilor este anul 2015.

Pe de alta parte, Neaga a spus ca lucrarile la autostrada Sibiu-Pitesti vor incepe, cel mai probabil, in 2017-2018.

Directorul CNADNR a mai spus ca mai intai trebuie refacut studiul de fezabilitate al acestui proiect, deoarece "studiul anterior nu corespundea cerintelor Uniunii Europene".

In 30 octombrie, la Sibiu, ministrul delegat Dan Sova preciza ca, in anul 2016, vor fi inaugurati cei 70 de kilometri de la Sebes pana la Turda, legand in felul acesta Clujul de Coridorul IV.

"E important de stiut ca, odata cu atribuirea tronsoanelor la Sebes-Turda (...), probabil vom avea contestatii, e mai putin important acest lucru, undeva in primavara vom da ordinul de incepere a lucrarilor si pentru Sebes-Turda", spunea Dan Sova, care a adaugat: "odata cu Sebes-Turda vom avea contractari pe fond de coeziune autostrazi 107 la suta".

Coridorul IV paneuropean incepe in Germania, continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta, iar in Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri