Star Transmission, detinuta de concernul german Daimler, a inaugurat la Sebes o unitate de montaj cutii viteza cu dublu ambreiaj pentru autoturismele Mercedes-Benz, investitia pentru hala de productie cu o suprafata de circa 13.000 de metri patrati fiind de aproape 40 milioane euro.

Constructia a fost finalizata in zece luni, iar unitatea include linii moderne de montaj, spatii pentru birouri, depozitare si logistica, scrie Mediafax.

"Extinderea capacitatilor de productie de la Star Transmission sprijina productia suprasolicitata din Germania. Autoturismele Mercedes-Benz care functioneaza cu acest model de cutie de viteza se bucura de mare succes", se arata intr-un comunicat al filialei producatorului auto german.

Cei 150 de muncitori ai fabricii au beneficiat de o specializare de aproximativ un an la centrul de dezvoltare Daimler din Untertürkheim, Germania.

"Nu exista diferente calitative intre o cutie de viteza produsa in Germania si una produsa in Romania", a declarat, in comunicat, administratorul companiei Star Transmission, Bernd Krottmayer.

Star Transmission a mai deschis, in iulie, la Sebes o unitate de productie pentru asamblarea cutiilor de viteze automate pentru autoturismele Mercedes-Benz, investitie prin care au fost create aproximativ 250 de noi locuri de munca.

Pe de alta parte, Daimler a anuntat in luna aprilie a anului trecut ca va investi peste 300 milioane euro in Romania pentru extinderea productiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsidiara locala Star Transmission din Sebes.

Firma Star Assembly, detinuta de concernul german Daimler, a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro pentru constructia unei unitati de productie de transmisii automate la Sebes, investitia totala ridicandu-se la circa 238 milioane euro. Proiectul va permite crearea unui numar estimat de 510 noi locuri de munca, iar acordul de finantare a fost emis la finele lunii august.
Potrivit reprezentantilor Star Transmission, proiectul unitatii noi de productie, parte a investitiei anuntate de Daimler, va fi derulat prin Star Assembly.

Star Transmission a fost infiintata in anul 2001 si are peste 1.000 de angajati la capacitatile de productie din localitatile Cugir si Sebes, unde produc componente pentru motoarele si cutiile de viteze destinate Mercedes-Benz, atat pentru modele actuale cat si pentru modele mai vechi, asigurand disponibilitatea pieselor de schimb.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri