General Motors (GM) a anuntat ca va plati un dividend de 30 de centi pe actiune aferent celui de-al patrulea trimestru al anului trecut, pentru prima data in ultimii cinci ani, dupa ce compania s-a prabusit in urma crizei financiare, a fost salvata cu bani publici si a reusit o revenire rapida.

GM a fost restructurata in anul 2009 cu finantare de la guvernul SUA, in timpul unui faliment de scurta durata. Compania este pe profit de patru ani consecutivi, beneficiind alaturi de ceilalti producatori auto din Statele Unite de pe urma revenirii economiei, scrie Mediafax.

De asemenea, GM s-a impus in ultimii ani drept unul dintre cei mai mari producatori auto straini din China, cea mai mare piata din lume dupa numarul de autovehicule vandute, aflat in continua crestere.

"Situatia financiara solida, lichiditatea semnificativa, profiturile consistente si fluxul solid de numerar asigura fundatia unui dividend continuu", a declarat directorul financiar al GM, Dan Ammann, intr-un comunicat preluat de Bloomberg.

Ammann preia miercuri functia de presedinte al GM, fiind inlocuit in fotoliul de CFO de Chuck Stevens.

Dividendul va fi platit la 28 martie catre toti actionarii care vor fi inregistrati pana la 18 martie, potrivit companiei,

Actiunile GM au inchis luni in urcare cu 1,1%, la 40 de dolari, dupa ce au castigat anul trecut 42%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri