Guvernul rus intentioneaza sa sustina industria auto cu subventii de de pana la 271 miliarde de ruble (8 miliarde de dolari) in perioada 2014-2016, a anuntat executivul de la Moscova, citat de Reuters.

Vanzarile auto din Rusia au scazut anul trecut si ar putea inregistra un nou an slab, intrucat incetinirea puternica a economiei descurajeaza cumparatorii, scrie Mediafax.

Subventiile vor fi acordate pentru activitati de cercetare si dezvoltare, pentru a ajuta la pastrarea locurilor de munca si pentru compensarea costurilor rezultate din impunerea unor standarde mai ridicate privind emisiile poluante, potrivit unui comunicat postat pe site-ul guvernului.

Avtovaz, cel mai mare producator auto din Rusia si proprietarul marcii Lada, urmeaza sa intre in acest an sub controlul aliantei Renault-Nissan, in timp ce alti constructori auto straini, precum Ford si General Motors, au investit, de asemenea, semnificativ in Rusia.

Rusia a introdus anul trecut o taxa de reciclare pentru masinile importate, starnind nemultumirea Uniunii Europene, SUA si a Japoniei.

Guvernul de la Moscova a anuntat anul trecut ca va aplica aceeasi taxa tuturor masinilor - indiferent de tara in care au fost fabricate - iar unii analisti afirma ca actualul program de subventii reprezinta o modalitate de a compensa costurile companiilor autohtone.

Rusia vrea sa sprijine cresterea productiei de autoturisme la 3,1 milioane de unitati pe an, iar cea de vehicule comerciale usoare la 280.000 de unitati, a anuntat guvernul.

Asociatia Companiilor Europene din Rusia estimeaza ca vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare ar putea inregistra in acest an o scadere de 1,6%, la 2,73 milioane. Piata a scazut anul trecut cu 5%, la 2,77 milioane de unitati, potrivit datelor organizatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri