Vanzarile de autovehicule noi au inregistrat in 2013 al saselea an consecutiv de scadere, ajungand la nivelul din urma cu 13 ani, respetiv circa 82.000 de unitati, dupa un regres de 6,3%, in ciuda unui semestru doi in care livrarile au fost pe plus, potrivit APIA.

"Semestrul doi din 2013 a inregistrat o crestere destul de importanta a vanzarilor raportate, ceea ce a dus la cresteri chiar importante in anumite luni fata de lunile similare din 2012. Ca urmare, pentru aceasta perioada consemnam o crestere medie a pietei de 5,7% fata de aceeasi perioada din 2012, din care la autoturisme de 9,7%. Cu toae acestea, la sfarsit de an s-a inregistrat o scadere generala a pietei de 6,3%, din care la autoturisme de 4,8%", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), scrie Mediafax.

Vanzarile de autovehicule au totalizat anul trecut 82.011 unitati, din care 68.702 au fost autoturisme.

La un volul total de 410.997 unitati, 2013 a reprezentat un record absolut in privinta volumului productiei, cresterea fiind de 21,7% fata de 2012.

Exporturile s-au plasat la 362.869 unitati, in urcare cu 9,6%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri