Traficul rutier a fost inchis, miercuri dupa-amiaza, pe toate drumurile nationale din judetele Calarasi, Tulcea si Braila, din cauza viscolului si a vizibilitatii reduse.

In judetul Calarasi au fost inchise, de la ora 14.15, drumurile nationale DN 21 Calarasi - Drajna Noua, DN 3 Belciugatele - Calarasi, DN 31 Calarasi - Oltenita, DN 3A Lehliu - Fetesti-Gara (judetul Ialomita), DN 3B Calarasi - Fetesti (judetul Ialomita), DN 4 Bucuresti - Oltenita si DN 41 Oltenita - Cascioarele, informeaza Centrul Infotrafic, scrie Mediafax.

In judetul Tulcea au fost inchise, de la ora 14.20, DN 22 Daia - Smardan, DN 22A Cataloi - Harsova (judetul Constanta), DN 22D Macin - Horia si DN 22E Garvan - I.C. Bratianu.

De asemenea, toate drumurile nationale din judetul Braila au fost inchise incepand cu ora 15.00, din dispozitia Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Braila, Stefan Stoian, odata cu intrarea in vigoare a codului rosu de viscol si ninsori, toate drumurile nationale din acest judet se inchid, fara a putea fi apreciat momentul la care soselele vor fi redate traficului.

In judetul Braila, ultima raportare a Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta arata ca 11 sectoare de drumuri judetene sunt blocate, iar pe alte 10 se circula pe un fir. Pe alte zece drumuri judetene traficul este restrictionat pentru masinile de mare tonaj, iar 14 sate din opt comune sunt izolate.

De asemenea, de miercuri de la orele pranzului bacurile nu mai fac treceri spre judetul Tulcea si spre Insula Mare a Brailei.

In judetul Vrancea, doua drumuri nationale - DN 23 B Maicanesti- Ciorasti si DN 2 N Martinesti Bogza-Caiata Dumbraveni - au fost inchise circulatiei, din cauza viscolul.

"Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, respectiv strat gros de zapada si viscol, si avand in vedere atentionarea meteo de cod portocaliu valabila pentru judetul Vrancea, s-a luat masura restrictionarii traficului rutier pentru DN 23 B Maicanesti – Ciorasti si DN 2 N Martinesti – Bogza – Caiata – Dumbraveni incepand cu ora 11.00. Echipaje de politie si utilajele de deszapezire sunt in teren. Se actioneaza pentru indepartarea zapezii, dar viscolul ingreuneaza interventia", a declarat purtatorului de cuvant al ISU Vrancea, Cristina Duta.

Potrivit sursei citate, tot de miercuri dupa-amiaza, autoritatile au luat decizia inchiderii temporare a patru sectoare de pe trei drumuri judetene: DJ 202 E Sihlea – limita cu Buzau, DJ 204 B Maicanesti – Tataranu, DJ 204 D Vulturu – Vadu Rosca si Hangulesti – Maluri, situatie care a dus la izolarea a cinci sate din trei comune - satele Stupina, Ramniceni si Slobozia Botesti din comuna Maicanesti, satul Voetin din comuna Sihea si satul Maluri din comuna Vulturu.

La Maicanesti, in satul Stupina, oamenii au fost izolati timp de trei zile si abia marti s-a reusit deblocarea drumului care duce catre localitate, iar acum oamenii au ramas din nou inzapeziti.

De asemenea, traficul rutier este in continuare intrerupt, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, pe autostrazile A2 Bucuresti - Fetesti si A3 Bucuresti - Ploiesti, precum si pe DN 1D Urziceni - Adancata (de la limita cu judetul Prahova), DN 2 tronsoanele Sinesti - Ciocarlia (judetul Ialomita) si Buzau – Mihailesti – Gologanu (judetul Buzau), DN 22, pe tronsoanele Ramnicu Sarat (judetul Buzau) – Braila si Tulcea – Mihai Viteazul – Ovidiu (din judetul Constanta), DN 24D Balabanesti – Tulucesti (din judetul Galati), DN 2A Giurgeni - Constanta si DN 2C Slobozia (judetul Ialomita) - Buzau.

Pe DN 31 Manastirea – Calarasi, DN 41 Daita (judetul Giurgiu) – Oltenita (judetul Calarasi), DN 5B Giurgiu – Ghimpati (din judetul Giurgiu) si DN 7C in zona localitatii argesene Arefu sunt restrictii de trafic pentru masinile de peste 7,5 tone.

Judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea sunt miercuri, de la ora 15.00 pana la ora 22.00, sub avertizare cod rosu de viscol.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galati si, partial, Arges si Dambovita sunt, pana la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol.

De asemenea, judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.

Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.

Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri