Renault, al treilea mare producator auto european, a inregistrat un profit operational de 1,24 miliarde euro anul trecut, in urcare cu 59%, datorita cresterii volumului vanzarilor, generata in principal de Dacia, si reducerilor de costuri.

Veniturile Renault au avansat anul trecut cu 0,5%, la 40,93 miliarde euro, potrivit raportului financiar prezentat joi de grupul francez.

Volumul vanzarilor de autoturisme si vehicule comerciale usoare a urcat cu 3,1%, de la 2,548 milioane unitati la 2,628 milioane unitati, crestere de aproximativ 79.500 de masini, potrivit Mediafax.

Dacia a livrat anul trecut aproape 430.000 de masini, in urcare cu 19,3% fata de 360.000 unitati in 2012, generand astfel o crestere de peste 60.000 de autovehicule. Vanzarile marcii Renault au urcat anul trecut cu 0,4%, de la 2,122 la 2,131 milioane unitati.

Profitul operational raportat de Renault pentru 2013 depaseste media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg, care anticipau un rezultat de 1,06 miliarde euro.

Compania prognozeaza vanzari si profit operational in crestere pentru acest an, in contextul stabilizarii pietelor europene. Pe de alta parte, cresterile pietelor emergente, cea mai importanta dintre acestea fiind China, sunt "incerte" in viitorul apropiat, noteaza Renault.

Renault, detine 43% din actiunile Nissan, a anuntat joi ca tinteste, in termen de trei ani, venituri anuale de 50 miliarde euro si un randament al vanzarilor de peste 5%. Obiectivul privind profitabilitatea se bazeaza in principal pe taieri de costuri, inclusiv pe reducerea fortei de munca si inghetarea salariilor, masuri agreate cu sindicatele in urma cu un an.

Renault a fost singurul dintre cei mai mari cinci producatori auto din Europa (UE plus Elvetia, Norvegia, Islanda) care a inregistrat anul trecut vanzari in crestere pe segmentul autoturismelor, potrivit datelor Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Cresterea s-a datorat in principal marcii Dacia, care a inregistrat vanzari in urcare cu 23%, acoperind declinul de 1,5% al marcii Renault.

Renault si Nissan, care au format o alianta in 1999, tintesc sinergii de cel putin 4,3 miliarde euro pana in 2016, prin intensificarea cooperarii in zone precum dezvoltarea, productia, aprovizionarea si resursele umane. Renault a precizat joi ca Nissan a contribuit cu 1,5 miliarde euro la profitul de anul trecut. De asemenea, directorul financiar al Renault, Dominique Thormann, a precizat intr-o conferinta ca e

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri