Continental Anvelope Timisoara, subsidiara locala a Continental AG, unul dintre cei mai mari furnizori de anvelope si componente pentru industria auto, ofera training in fabricile de pe glob cu echipa din Romania, care a dezvoltat in urma cu cinci-sase ani un soft pentru instruirea angajatilor, actualizat anual si tradus in limbile tarilor in care este folosit.

Adrian Diaconu, training group leader la Continental Anvelope Timisoara, a realizat impreuna cu Universitatea Tehnologica din Compiegne Franta un program folosit ca simulatorul pentru instruirea angajatilor concernului german.

Romanii de la Timisoara au implementat acest program in fabricile din Portugalia, Franta, SUA, Rusia, China, Africa de Sud, Brazilia. In fabrica din Timisoara, simulatorul este folosit din anul 2009, impreuna cu un utilaj complet special pentru training.

In Europa, Continental are noua fabrici, in Franta, Portugalia, trei in Germania, Cehia, Slovacia, Romania, Rusia. Cea mai mare fabrica Continental este in Cehia.

Continental a inceput la Timisoara productia anvelopelor de 20" pentru masini sport

Producatorul de anvelope Continental a introdus in productie la Timisoara anvelopele de 20", ca o completare a gamei formata din sase dimensiuni (13’’, 14’’, 15’’, 16’’, 17", 18’’), care au simboluri de viteza pana la rata Y – 300 km/h. Compania produce si anvelope UHP (Ultra High Performance) sau pneuri pentru vehicule comerciale usoare (VAN).

"Am introdus in productie la Timisoara anvelopele de 20" pentru autoturisme de lux, intr-un numar mic. Productia va fi de cateva sute de mii de unitati. In continuare cea mai mare pondere in productie si vanzari o au anvelopele cu dimensiuni de 15" si 16". Productia de pneuri va fi anul acesta de aproximativ 16 milioane de anvelope", a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii Continental Anvelope Timisoara.

Pentru stimularea cercetarii, Continental a investit 200.000 de euro in laboratoare de cercetare in Sibiu si Timisoara.

Cu aproape 7.000 de angajati, corporatia Continental, formata din diviziile Automotive Group si Rubber Group, activeaza in opt unitati de productie, situate in cinci locatii, in Romania.

Prezent in Romania de aproximativ 13 ani, Concernul Continental a investit peste 300 de milioane de euro in echipamente noi pentru fabrica sa din Timisoara, atat in tehnologie, cat si in protectia mediului.

Continental Anvelope Timisoara a crescut numarul de angajati de la mai putin de 200 de persoane in anul 2000, la peste 2.000 in prezent.

Pana la sfarsitul anului 2012, Continental a investit peste 700 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele cinci divizii ale companiei sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltate in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si al unui centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental are in prezent circa 12.000 de angajati in Romania.

Continental, cu o cifra de afaceri de 30,5 miliarde euro in anul 2011, se numara printre principalii furnizori mondiali pentru industria auto. Continental are in prezent aproape 164.000 de angajati in 46 de tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri