Suedezii au inregistrat anul trecut un numar record de mic in ceea ce priveste decesele in accidente rutiere, 264 de morti, pentru ca au construit sosele avand in vedere in primul rand reducerea numarul de accidente, scrie The Economist.

Soselele in Suedia au bariere ce separa masinile de biciclete sau de autovehiculele care circula din sens opus.

Construirea a 1.500 de kilometri de drumuri 2+1 (banda de mijloc pentru depasiri pe drumuri nationale), 12.600 de treceri sigure, inclusiv poduri pietonale, treceri de pietoni protejate si flancate de lumini intermitente au redus la jumatate numarul de decese pietonale in ultimii cinci ani. Urmatorul pas este sa fie reduse erorile umane, prin masini inteligente.

Cu toate ca numarul de masini in circulatie si de km parcursi este dublu fata de anul 1970, numarul de morti pe sosele a scazut de 4-5 ori. Cu doar trei morti la 100.000 de locuitori, Suedia este cu mult sub media europeana de 5,5 morti la 100.000 sau cea americana de 11.

Marea Britanie este si ea in topul tarilor cu cele mai sigure sosele, dar si cele mai aglomerate. Potrivit unor statistici, pe soselele britanicilor sunt 77 de masini pe kilometru fata de 29 de vechicule in Norvegia, scrie recombu.com.

Cea mai sigura tara pentru soferi este Maldive, din Oceanul Indian, cu doar doua decese la 100.000 de soferi, iar cea mai periculoasa tara este Namibia cu 45 de morti la 100.000 de soferi. America se mentine sub media globala, cu 14 soferi morti din 100.000.

In topul tarilor cu cea mai mica rata de deces in accident sunt Maldive, Tadjikistan, Malta, Fiji, Insulele Marshall, Israel, Tonga, Antigua si Barbuda, Olanda si Elvetia.

Tarile cu cea mai mare rata de soferi decedati in accidente sunt Namibia, Tailanda, Iran, Sudan, Swaziland, Venezuela, Congo, Malawi, Republica Dominicana si Irak.

In Namibia, cele mai multe accidente sunt tamponari frontale pentru ca soferii sunt neatenti si indisciplinati, nu respecta semnele de circulatie potrivit allafrica.com.

La nivel mondial, numarul de soferi decedati in accidente rutiere este in medie de 18 la 100.000 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri