Sumele care trebuie restituite de stat, conform hotararilor judecatoresti, reprezentand taxa auto, dobanda aferenta, cheltuielile de judecata si alte sume, devenite executorii pana la 31 decembrie 2015, vor fi platite doar intr-un interval de cinci ani, cu plata anuala a numai 20% din valoare.

Redam, in continuare, pozitia avocatului Vicentiu Coltuc in legatura cu aceasta decizie a Guvernului

Ce putem face? Noi credem ca aceasta ordonanta de urgenta poate fi evitata si sa primiti intreaga suma. Pasul 1 Obtineti o hotarare judecatoreasca favorabila. Pasul 2 Executati silit statul. Executarea obligatiilor de plata ale institutiilor publice in temeiul titlurilor executorii se realizeaza din sumele aprobate prin bugetele acestora la titlul de cheltuieli la care se incadreaza obligatia de plata respectiva (s.n.). Ordonatorii principali de credite bugetare au obligatia sa dispuna toate masurile ce se impun, inclusiv virari de credite bugetare, in conditiile legii, pentru asigurarea in bugetele proprii si ale institutiilor din subordine a creditelor bugetare necesare pentru efectuarea platii sumelor stabilite prin titluri executorii.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri