Finalizarea interconectorului de gaz intre Romania si Bulgaria, de la Ruse-Giurgiu, si a interconectorului de gaz intre Bulgaria si Serbia, la Sofia-Nis, ca elemente ale infrastructurii de securitate energetica din Europa, a fost mentionata, vineri, in declaratia comuna a premierilor celor trei tari.

Guvernele roman si bulgar s-au reunit, vineri, in sedinta comuna, la Ruse, la reuniune fiind prezent si prim-ministrul Serbiei.

Cu aceasta ocazie, a fost semnata o declaratie comuna a celor trei prim-ministri, respectiv Victor Ponta (Romania), Plamen Oresharski (Bulgaria) si Ivica Dacic (Dacic), in care este reafirmat sprijinul fata de proiecte regionale de interes comun, in special in domeniile transportului, energiei si protectiei mediului, in vederea promovarii dezvoltarii economice si imbunatatirii securitatii economice si energetice a regiunii, potrivit Mediafax.

"Acordam o deosebita importanta finalizarii interconectorului de gaz intre Romania si Bulgaria de la Ruse-Giurgiu si interconectorului de gaz intre Bulgaria si Serbia la Sofia-Nis, acestea reprezentand elemente importante ale infrastructurii de securitate energetica din Europa", se arata in declaratia comuna a celor trei premieri. Acestia au mentionat si importanta aplicarii unei abordari macro-regionale pentru stimularea dezvoltarii economice, dupa principiul conectarii Dunarii si a regiunilor Marii Negre.

In declaratie esre aratata necesitatea continuarii dezvoltarii cooperarii transfrontaliere intre cele trei tari, in special in contextul noii Perioade de programare 2014-2020, cu obiectivul de a consolida coeziunea teritoriala a regiunilor transfrontaliere, competitivitatea si sustenabilitatea lor.

Premierii celor trei tari au reafirmat si punctul de vedere ca impulsul procesului de extindere al UE trebuie mentinut in legatura cu toate statele din Balcanii de Vest, pe baza progreselor lor in indeplinirea criteriilor de aderare.

"In aceasta privinta, Bulgaria si Romania saluta cu caldura eforturile si progresele guvernului Serbiei in procesul aderarii la UE si incurajeaza Serbia sa continue reformele esentiale. Bulgaria si Romania vor continua sa impartaseasca Serbiei experienta lor in procesul aderarii la UE", se afirma in declaratia comuna. Premierrii au convenit, de asemenea, sa continue intalnirile la nivel de prim-ministru cel putin o data pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri