Ford a construit in martie motorul cu numarul 250.000 la uzina companiei de la Craiova, de la lansarea productiei in mai 2012.

Motorul cu numarul 250.000 este un EcoBoost de 1,5litri de 180 CP care va fi exportat in Statele Unite pentru a echipa un model Fusion pentru un client american.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este primul motor Ford care incorporeaza un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apa actionata de curea, ceea ce imbunatateste si mai mult eficienta, reducand timpul de incalzire. A fost adaugat si un radiator cu racire pe apa pentru o alimentare mai eficienta a motorului cu aer.

Ford a inceput productia de motoare la uzina sa de clasa mondiala de la Craiova in mai 2012, cu apreciatul motor EcoBoost de 1 litru, urmat in aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. In prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1.000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

"Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important in ansamblul flexibilitatii sistemului global Ford de productie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil si emisii scazute de CO2”, a declarat noul sef al sectiei de Productie Motoare de la Craiova.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat in premiera anul trecut in China pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan in America de Nord, si va fi de asemenea disponibil pe varianta europeana a modelului Mondeo in cursul anului 2014.

Totodata Ford a confirmat ca motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa cel mai bine vandut model din lume, Ford Focus. Primele unitati ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi transportate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus din Saarlouis (Germania) in a doua jumatate a acestui an.

Uzina de Motoare de la Craiova are in prezent aproximativ 1.000 de angajati care lucreaza in doua schimburi pentru a face fata cererii de motoare Ford EcoBoost de pe piata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri