Constructorul de masini premium BMW ar putea produce in America un nou SUV, X7, cu sapte locuri, concurent pentru Mercedes-Benz GL, Lincoln Navigator si Cadillac Escalade, scrie Automotive News.

X7 va fi cel mai mare SUV al marcii si ar putea intra in productie in America peste 3-4 ani.

La fabrica din Spartanburg, BMW produce 350.000 de masini, modelele X3, X5, X6 si X4 incepand de anul acesta. Cu X7, capacitatea de productie ar creste la 400.000 de unitati.

BMW a produs la fabrica din Spartanburg aproximativ 2,5 milioane de autovehicule din 1994. Investitiile in uzina au depasit 6,3 miliarde dolari.

Anul trecut, BMW a vandut 1.66 milioane de vehicule la nivel mondial, stabilind un nou record de vanzari. Compania vrea sa atinga vanzari de 2 milioane de unitati pana in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri