Aston Martin si Daimler sunt in discutii pentru a colabora in realizarea unui SUV, potrivit unor surse apropiate, scrie Bloomberg.

Daimler, producatorul masinilor Mercedes-Benz, ar putea transfera Aston Martin tehnologia integrala pentru constructia unui SUV, au spus sursele, conform Mediafax.
Grupul german a incheiat anul trecut un acord cu Aston Martin pentru preluarea unei participatii de 5% la compania britanica, in cadrul parteneriatului mai amplu vizand transferul de tehnologie. O divizie a Mercedes va dezvolta motoare V8 cu Aston Martin pentru urmatoarele modele ale companiei britanice.
"Aston Martin are nevoie de un partener pe partea de tehnologie pentru a aduce la zi motoarele si pentru a construi SUV-uri, segmentul cu cea mai rapida crestere de pe piata premium. Nu sunt sigur ce obtine Daimler din acest parteneriat", a declarat Erich Hauser, analist pentru piata auto la International Strategy & Investment Group.
Mercedes este al treilea mare producator auto la nivel global pe segmentul premium, dupa BMW si Audi - divizie a Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa.
Seful Daimler, Dieter Zetsche, vrea ca Mercedes sa recastige pozitia de lider al pietei premium, pierduta in fata BMW in 2005. Strategia prevede lansarea pana in 2020 a 30 de noi modele.
Aston Martin este singurul producator auto de lux major care nu este controlat de un grup mai mare. Compania se afla in concurenta directa cu Bentley, Ferrari si Maserati.
Discutiile cu Daimler sunt in faza initiala, intrucat lansarea unui SUV ar urma sa aiba loc abia peste trei ani, iar Aston Martin se gandeste inca daca sa foloseasca propria tehnologie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri