Star Transmission, filiala Daimler din Romania, a inceput constructia unei noi fabrici unde vor fi montate din 2016 cutii de viteze automate cu 9 trepte 9G-TRONIC la Sebes, judetul Alba.

"Capacitatile suplimentare pentru montaj in Sebes completeaza in mod optim productia de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezinta si un factor de contributie important la profitabilitatea fabricatiei noastre interne de lunga traditie. Prin aceasta investitie vom satisface cu succes cererea in continua crestere de cutii de viteza automate", a declarat Markus Schäfer, membru al Consiliului de administratie al diviziei Mercedes-Benz Cars.
Cutiile de viteza automate de la Mercedes-Benz sunt realizate in reteaua flexibila de productie de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim, Germania si Star Transmission, Sebes. Cutia de viteza 9G-TRONIC se afla de anul trecut in productie la fabrica mama din Untertürkheim, iar incepand cu 2016 cutiile de viteza automate vor fi montate si la locatia din Sebes. Investitiile de la Sebes se ridica la peste 300 de milioane de euro. Extinderea capacitatii la fabrica din Romania va crea 500 de noi locuri de munca.
“Romania a avut in ultimul an o crestere importanta in industria auto europeana si am reusit sa intram in top 10 al producatorilor auto de pe continent. O astfel de investitie nu face decat sa atraga dupa sine alte investitii, contribuind la crearea de noi locuri de munca si la cresterea nivelului de trai al populatiei", a declarat Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, prezent la Sebes.
Filiala Daimler Star Transmission a fost infiintata in 2001. De atunci se produc la Cugir roti dintate, axe si componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteza si sisteme de directie. Tot aici se afla si centrul de tehnologii din care face parte si productia de prototipuri si un centru de instruire.
La Sebes s-a inceput montajul de cutii de viteza automate cu 5 trepte in 2013. Startul dat la Sebes anul acesta pentru montajul transmisiilor 7G-DCT cu dublu ambreiaj ofera capacitati suplimentare fata de procesele concentrate anterior exclusiv in Stuttgart. In prezent compania dispune de o forta de munca de aproximativ 1200 de oameni.
Reteaua de productie Powertrain cuprinde cateva locatii in Germania si se extinde cu locatii internationale, ca parte a strategiei de dezvoltare Mercedes-Benz 2020 si cresterea productiei de vehicule Mercedes-Benz in apropierea pietelor de desfacere si a clientilor.
Locatia centrala este fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim care produce motoare, transmisii si axe intr-un numar de sase fabrici. Fabrica Mercedes-Benz Berlin produce motoare si componente powertrain, fabrica Mercedes-Benz Hamburg produce axe si multe alte componente. Filiala MDC Power fabrica motoare in Kölleda, Thuringia.
Printre locatiile internationale, filiala din Romania, Star Transmission este responsabila cu producerea de componente pentru motoare si cutii de viteza, cat si cu montajul cutiilor de viteza automate.
In China productia de motoare pentru fabricile locale de autovehicule si utilitare Mercedes-Benz a inceput in 2013 la locatia din Beijing (BBAC –intreprindere mixta intre Daimler si partenerul chinez BAIC). In SUA , Daimler si Nissan va incepe productia in comun a motoarelor pe benzina cu patru cilindri, cu design Mercedes-Benz la fabrica Nissan din Decherd, Tennessee, in 2014 in cadrul cooperarii strategice intre Daimler si grupul Renault/Nissan. Printre altele, motoarele sunt destinate pentru productia viitoare de autovehicule C-Class la fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa, Alabama.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri