Continental Anvelope Timisoara, subsidiara locala a Continental AG, unul dintre cei mai mari furnizori de anvelope si componente pentru industria auto, anunta implementarea unei solutii tehnice axate pe reducerea disconfortului olfactiv in vecinatatea fabricii sale din Timisoara.

Investitia se ridica la 9,5 milioane de euro si va fi finalizata in 2015. Testarea echipamentului a inceput in noiembrie 2013.

”Prin acest proiect dorim sa ne continuam strategia de dezvoltare durabila, care are printre obiectivele principale imbunatatirea continua a proceselor noastre si, in acelasi timp, reducerea constanta a impactului operatiunilor noastre asupra comunitatii din vecinatate”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii de anvelope din Timisoara.

Principiul de operare al solutiei tehnice, denumita Non-Thermal Oxidation – Cold Plasma technology (active oxygen)/Oxidare Non-Termica – Tehnologie cu Plasma Rece (oxigen activ), consta intr-un curent alternativ, generand un camp de plasma, care descompune oxigenul si apa din aer in radicali de oxigen (oxigen activ). Aceasta creeaza o reactie de oxidare la contactul cu aerul din procesul de productie a anvelopelor, iar aceasta reactie neutralizeaza moleculele de miros, care rezulta in procesul de vulcanizare a anvelopelor.

Alaturi de implementarea tehnologiei cu plasma in aria de vulcanizare, precum si pentru o dezvoltare mai rapida a tehnologiilor de productie a anvelopelor si a cerintelor de calitate a clientilor, Continental a decis sa actioneze proactiv in ceea ce priveste emisiile procesului de amestec al cauciucului. Pentru aceasta, compania va instala, in aria de Mixare amestec, un utilaj numit Regenerative Thermal Oxidation (RTO) – Oxidare Termica Regenerativa. Acest echipament va distruge compusii organici volatili aparuti in procesul de productie prin oxidarea acestora la temperatura inalta.

In peste 13 ani de operatiuni in Romania, Continental Anvelope Timisoara a investit peste 350 milioane de euro si a creat peste 2.100 de locuri de munca. Investitiile au fost directionate catre tehnologie de ultima generatie, programe de protectia mediului si proiecte de responsabilitate sociala.

Pana la sfarsitul anului 2013 Continental a investit peste 830 de milioane de euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si trei centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor pentru Europa de Est, in Sacalaz. Continental avea la finalul anului 2013 peste 13.000 de angajati si isi va mari echipa cu peste 1000 noi membri in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri