Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) va semna contractele pentru loturile 3 si 4 ale autostrazii Sebes-Turda, dupa ce Curtea de Apel a respins contestatiile, relateaza Mediafax.

"Pe doua tronsoane din Sebes-Turda, loturile 3 si 4, am castigat definitiv la Curtea de Apel, deci se pot semna contractele. Ieri a venit si a doua decizie, mai avem doua tronsoane de asteptat tot la Curtea de Apel, intrucat s-a contestat tot bineinteles", a declarat marti ministrul Transporturilor Dan Sova, la o conferinta pe tema infrastructurii, organizata la Palatul Parlamentului.

CNADNR a selectat in luna decembrie constructori romani, italieni si austrieci pentru constructia autostrazii Sebes-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, iar pretul pe kilometru este de 6 milioane euro.

Pentru primul lot, cu o lungime de 17 kilometri, a fost selectata asocierea italiana Impregilo - Salini, in vreme ce lotul al doilea, de 24,2 kilometri, va fi proiectat si construit de asocierea de firme italiene si romanesti RCM Construzioni/ Imob Lux Construct /Consinit /Societatea de Constructii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/ T Dancor RomConstruct / Shelter Construct/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna/ Schiavo & C/Eurocerad International.

Lotul al treilea, de 12,4 kilometri, a fost adjudecat de asocierea italiana Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua, iar ultimul tronson, de 16,3 kilometri, a fost atribuit PORR Construct - PORR Bau (Austria). Lucrarile sunt finantate cu bani europeni, din Fondul de Coeziune (85%), si de la bugetul de stat, iar termenul pentru finalizarea acestora este de 70 de luni de la data atribuirii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri