Operatorul feroviar bulgar BDZ are conturile blocate din luna februarie si risca sa intre in faliment, a declarat Anton Ginev, secretar de stat in Ministerul bulgar al Transporturilor, relateaza Novinite.

Ginev a afirmat intr-un interviu acordat Mediapool ca discutiile cu creditorii BDZ sunt greoaie si dificile, scrie Mediafax.

La inceputul lunii februarie, banca FMS Wertmanagement din Germania a blocat conturile bancare ale BDZ, din cauza unor datorii restante in valoare de 11 milioane de euro.

Cu un an in urma, activele diviziei de transport de marfa, BDZ Freight Services, au fost blocate din cauza unor datorii neplatite catre Depfa Bank.

Ginev a explicat luni ca Germania insista ca problema datoriilor companiei feroviare de stat sa fie rezolvata la nivel guvernamental, fiind improbabil sa fie gasita in curand o solutie.

Oficialul nu a precizat care este termenul limita de finalizare a discutiilor, dar a asigurat ca BDZ avea suma necesara, de peste 10 milioane de leva (5 milioane de euro) pentru plata unei rate in imprumut in luna mai.

El a explicat ca datoriile BDZ au scazut la 620 de milioane de leva (310 milioane euro), de la aproximativ 700 de milioane de leva.

BDZ analizeaza infiintarea unei subsidiare specialitate in reparatii, a aratat Ginev, admitand faptul ca lucrarile de reparatii sunt neprofitabile. El a argumentat ca un management eficient combinat cu o participare privata minoritara ar putea contribui la optimizarea holdingului feroviar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri