Tesla, producatorul american de automobile electrice va asambla masini si in China, pentru a aduce productia mai aproape o piata cu un potential urias de crestere, unde clasa de mijloc este tot mai numeroasa si mai interesata de autoturisme de lux.

"La un moment dat, in urmatorii trei sau patru ani, vom aduce productie locala in China. China este foarte importanta pentru viitorul Tesla", a declarat CEO-ul companiei americane, Elon Musk, aflat la Beijing cu ocazia primelor livrari de autoturisme Tesla Model S catre clienti din China. potrivit Mediafax, care citeaza CNN Money.

Model S, nava amiral a Tesla, are un pret de circa 115.000 de dolari pe piata chineza. Musk a livrat personal autoturismul Model S catre primul client din China. Vanzarile de automobile electrice evolueaza timid in China, insa producatorii vad un potential urias de crestere in cea de-a doua economie a lumii.

China se confrunta cu probleme tot mai grave legate de poluare in aglomerarile urbane, iar guvernul pregateste masuri pentru a incuraja achizitionarea de automobile electrice.

O alta problema a masinilor electrice, in China si in alte zone ale lumii, este lipsa infrastructurii specifice - retele de statii de alimentare cu energie electrica. Potrivit presei chineze, Tesla s-a pregatit deja sa actioneze in acest sens, Musk angajandu-se sa lanseze pana in 2015 o retea nationala de servicii de incarcare a bateriilor.

"Vom face o investitie mare in China in infrastructura de reincarcare", a afirmat Musk la Beijing.Compania a construit deja o astfel de retea in Statele Unite, acoperind principalele rute de calatorie intre marile orase.

Pe langa viitoarele facilitati de productie din China, Tesla a mai planificat construirea unei fabrici de baterii in Statele Unite care va avea, in 2020, o productie mai ridicata fata de volumul pietei globale in 2013. Noua unitate va avea aproximativ 6.500 de angajati si va presupune o investitie de pana la 5 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri