Compania olandeza de servicii logistice KLG Europe Logistics (Kuijken Logistics Group) are in plan investitii de 10-12 milioane de euro in Romania pana in 2016, in extinderea capacitatii de depozitare cu inca 20.000 mp.

“Avem in plan investitii de 10-12 milioane de euro in viitorul apropiat. Am inceput constructia unui depozit de 10.000 mp langa Bucuresti, o investitie de 5,6 milioane de euro, iar in primavara anului viitor vrem sa investim inca 5,6 milioane euro in alti 10.000 mp. In Turda am achizitionat cateva hectare de teren”, a declarat Dragos Geletu, directorul general al KLG.
De la intrarea pe piata romaneasca in 2006, olandezii au investit in Romania aproximativ 20 de milioane de euro.
Potrivit lui Dragos Geletu, KLG este deschisa la posibile achizitii de jucatori din piata romaneasca de servicii logistice.
KLG Europe Logistics Romania isi extinde hub-ul central de langa Bucuresti (pe autostrada A1, Bolintin-Deal) cu inca 10.000 metri patrati, suprafata totala de depozitare urmand sa ajunga la 50.000 mp.
Noul terminal Cross-Dok va permite cresterea cu o cincime a capacitatii de depozitare si tranzit in Romania si a fluxului de marfuri tranzitate de companie. Constructia terminalului va fi finalizata in toamna acestui an.
Compania cu centrul in Bucuresti detine alte sase centre pentru distributie in tara, la Bacau, Brasov, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca si Timisoara, care insumeaza o capacitate totala de depozitare de aproape 40.000 mp.
Printre clientii companiei se numara Domo Retail, LG, Panasonic, 3M, Timken, Akzo Nobel, Adidas, Wrigley, Orange, Den Braven, Red Bull, Natuzzi, Recas, Koyo, Brenntag, Dohler, Riso Scotti, IPSO, Pigna, Ericsson, Coty.
KLG Europe Romania, cu afaceri de 21 de milioane de euro in 2012, se asteapta anul acesta la o crestere a veniturilor, mizand pe cresterea portofoliului de clienti, extinderea capacitatii de depozitare, cresterea valorii adaugate a serviciilor oferite si a complexitatii solutiilor logistice.
"Din punct de vedere geografic, Romania are toate sansele pentru a deveni unul dintre cele mai importante noduri logistice ale Uniunii Europene, in principal datorita celor doua porti navale spre si dinspre Europa - Marea Neagra si Dunarea", a declarat Kees Kuijken, CEO KLG Europe.
Compania olandeza KLG a patruns pe piata romaneasca a serviciilor de logistica in 2006, ca partener al retelei de distributie de electronice, electrocasnice si produse de IT&C "DOMO". KLG mai desfasoara activitate pe piata britanica de logistica si pe cea olandeza.
KLG Europe, un grup olandez infiintat in 1918 si cu afaceri de 105 milioane de euro in urma cu doi ani, este prezent in Romania din 2006.
Filiala din Romania asigura servicii logistice pentru 350 de clienti din diferite sectoare de activitate, pentru companii precum Honeywell Fiction Materials, Prista Oil, Saint-Gobain Glass Romania sau Coty.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri