PSA Peugeot Citroen, al doilea mare producator auto din Europa, a inregistrat in primul trimestru din acest an vanzari de 13,3 miliarde euro, in urcare cu 1,9%, datorita revenirii pietei europene si extinderii in China, transmite Bloomberg.

Livrarile de autovehicule ale companiei franceze au crescut cu 16% in Europa si cu 18% in China. Peugeot este pe pierdere de doi ani si a incheiat un parteneriat cu grupul chinez Dongfeng Motor pentru a accelera extinderea in afara Europei, unde piata auto a coborat anul trecut la minimul ultimilor 20 de ani, dar intrat intr-o perioada de revenire la inceputul lui 2014.

Directorul general al PSA Peugeot Citroen, Carlos Tavares, care a preluat recent conducerea companiei, incearca de asemenea sa reduca cheltuielile si sa reorienteze oferta catre cele mai profitabile modele, informeaza Mediafax.

"Prioritatea noastra este ca grupul sa fie din nou profitabil. Prioritatea sunt preturile si o strategie stricta de administrare a acestora", a declarat intr-o conferinta directorul financiar al companiei, Jean-Baptiste de Chatillon. Peugeot anticipeaza ca piata auto europeana va creste cu 3% in acest an. Grupul francez a fost una dintre princnipalele victime ale crizei economice din Europa, unde vanzarile auto au scazut timp de sase ani consecutivi. Cota de piata a companiei in Europa a coborat la 10%, fata de aproape 13% in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri