La Clubul Diplomatilor, RoChin Motors, importatorul general al primului constructor auto cu capital privat din China, Great Wall, a lansat ieri pe piata romaneasca si in premiera in Europa, vehiculul de teren Hover Cuv. Modelul este disponibil in doua versiuni de echipare, Luxury si Super Luxury, avand atat tractiune pe doua roti, cat si integrala.
Autoturismul a fost prezentat de Noudas Magoulas, CEO Alexandrion Group, si Spiros Iosifidis. La eveniment a participat Xu Jian, ambasadorul Chinei in Romania.

Motorul Mitsubishi pe benzina de 2,4 litri, cu patru cilindri in linie si 16 valve, dezvolta 126 de cai putere si este cuplat la o cutie de viteze manuala cu cinci trepte. Propulsorul indeplineste normele de poluare Euro III, constructorul lucrand la o versiune Euro IV care va permite comercializarea masinii si pe pietele vest-europene.

O motorizare diesel va fi disponibila din luna octombrie a acestui an, iar o cutie automata va fi oferita din luna august. Spiros Iosifidis a declarat ca masina a fost testata in China dupa metode similare Euro NCAP si a obtinut patru stele. Oficialul RoChin Motors a subliniat ca la finele anului masina va fi prezentata oficial la Euro NCAP pentru testele oficiale.

Dotari de top

Autovehiculele sunt dotate ABS Bosh tip 8,0, sistem de distributie electronica a fortei de franare (EBD), servodirectie, airbag-uri frontale pentru locurile din fata si sistem de franare cu discuri pe toate rotile.

Dotarile de confort includ coloana de directie reglabila, inchidere centralizata, geamuri actionate electric, reglaj electric al scaunului soferului pe trei directii, bancheta rabatabila, oglinzi reglabile electric si radiocasetofon cu schimbator de CD-uri. Finisajele interioare ale variantei Super Luxury sunt din piele. La varianta de top, SUV-ul este dotat cu trapa Webasto.

Garantie de trei ani

RoChin Motors este membru al Grupului Alexandrion, fondat in urma cu zece ani, care deruleaza activitati in domenii precum productia si distributia de alcool, productia de materiale de constructii si produse din hartie. Compania spera ca in acest an sa vanda 350 de unitati prin cele 12 reprezentante care vor fi deschise in toata tara. Varianta 2WD (tractiune pe doua roti) va fi disponibila la pretul de 12.000 euro CIP, iar cea cu tractiune integrala va putea fi achizitionata pentru 17.500 de euro CIP. Hover Cuv are o garantie de 3 ani sau 100.000 de kilometri.

3 milioane de unitati pe an

Xu Jian, ambasadorul Chinei in Romania, a declarat ca industria auto in China este in plina dezvoltare: "Anul trecut, de pe liniile de montaj au iesit peste 3 milioane de unitati". Concret, Great Wall Motor Company este o companie listata pe Bursa din Hong Kong, iar din ianuarie si pana in prezent pretul actiunilor s-a triplat. Great Wall Motor Company este cea mai importanta companie integral privata din industria auto chineza, fiind fondata in urma cu zece ani in orasul Baoding (provincia Hebei). Compania este specializata in productia de vehicule de teren si pick-up-uri, avand o capacitate de 400.000 de unitati anual.

Dotari Super Luxury Hover CUV (4x4)

- Model 2006
- Motor Mitsubishi SOHC 16V 4 cilindri in linie, 2.4 L, benzina
- Sistem ABS+EBD BOSH 8.0
- Servodirectie
- Dublu Air-Bag (sofer si pasager)
- Sistem cuplare 4x2 / 4x4 normal / 4x4 redus
- Actionare electrica geamuri fata / spate
- Inchidere centralizata cu actionare din telecomanda
- Coloana directie reglabila
- Coloana directie deformabila la impact
- Oglinzi retrovizoare cu actionare electrica
- Degivrare electrica luneta
- Husa acoperire portbagaj interior
- Frane disc fata / spate
- Anvelope 235/65R17 (Good Year/Michelin)
- Magazie 6 CD-uri
- Trapa electrica Webasto
- Sistem A/C automat
- Finisare interior din piele (panourile interioare ale usilor, scaune)
- Material antifrictiune
- Display VFD integrat
- Reglaj electric scaun sofer
- Bancheta rabatabila 1/3 - 2/3
- Deflector exterior hayon
- Bare suport portbagaj exterior
- Vopsea metalizata

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri