Premierul Victor Ponta a afirmat ca anul acesta va incepe constructia tronsonului de autostrada Comarnic - Brasov, sustinand ca astfel vrea "sa-si tina cuvantul" fata de seful CJ Prahova, Mircea Cosma, in primul rand, fata de prahoveni si fata de toti romanii.

"Anul acesta vreau sa-mi tin cuvantul fata de Mircea Cosma (presedintele Consiliului Judetean Prahova, trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si abuz in serviciu - n.r.) in primul rand, fata de prahoveni si fata de toti romanii, anul acesta incepem Comarnic - Brasov, autostrada de care are nevoie Romania. Si cred ca o sa fiu aici, alaturi de voi, si cand o sa o inauguram. Pentru ca stiti, Bucuresti - Ploiesti a fost inceputa de Tariceanu si a fost inaugurata de Ponta, vreau sa fiu cel care incepe Comarnic - Brasov si cine veti decide dumneavoastra sa o inaugureze", a afirmat Victor Ponta, scrie Mediafax.

El a adaugat ca niciunul dintre liderii politici din perioada guvernelor Boc nu va inaugura acest tronson de autostrada.

"Cu siguranta insa n-o sa mai fie (sa inaugureze tronsonul de autostrada - n.r.) nimeni din BUBA. Mai tineti minte, eu n-am uitat ca ne luptam cu BUBA, Basescu, Udrea, Boc, Anastase, cineva imi zicea acum ca A nu mai e de la Anastase, e de la altcineva, dar ma rog, sa nu vorbim despre asta, sa vorbim cat mai putin despre ei", a adaugat Victor Ponta.

Liderul PSD, insotit de vicepremierii Liviu Dragnea si Daniel Constantin, de Daciana Sarbu si mai multi dintre candidatii PSD la alegerile europarlamentare a participat, vineri dupa-amiaza, la un miting electoral la Ploiesti, eveniment la care a fost prezent, de asemenea, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma.

Premierul Victor Ponta si ministrul Dan Sova s-au intalnit la jumatatea lunii ianuarie, la Palatul Victoria, cu reprezentantii Asocierii Vinci - Strabag - Aktor, care a castigat licitatia pentru constructia tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, prilej cu care cele doua parti au semnat un Memorandum de intelegere.

Autostrada Comarnic-Brasov, in lungime de 53 kilometri, va fi finalizata in 2017, la un cost estimat de 1,8 miliarde euro, iar taxa de utilizare avuta in vedere va fi de 5,7 lei plus TVA, lucrarile de constructie urmand sa inceapa la finalul lunii aprilie, anunta premierul la acel moment.

Ponta mai arata ca Guvernul a rezervat in buget 100 milioane lei pentru exproprieri, subliniind ca toate terenurile sunt in extravilan.

La sfarsitul lunii martie, ministrul Transporturilor, Dan Sova, anunta ca un contract pentru constructia autostrazii va fi semnat in iunie, nu in aprilie, asa cum se anuntse initial, amanarea termenului fiind un lucru "eminamente pozitiv" intrucat statul a reusit sa obtina angajamentul ferm din partea BEI, BERD si BM pentru sustinerea proiectului.

Autostrada Comarnic-Brasov va avea o distanta de 53,215 kilometri plus 7 kilometri de drumuri de legatura si ca incluse 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri precum si 3 noduri de iesire (Sinaia-Busteni, Predeal si Rasnov).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri