Compania de leasing operational LeasePlan a inregistrat in primele patru luni o cifra de afaceri de 14,27 milioane de euro, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, portofoliul companiei a anuntat o crestere de 7,3%, valoarea acestuia ajungand la 78,9 milioane de euro.
La finalul lunii aprilie, numarul total de autovehicule aflate in administrarea LeasePlan a fost de 9.601, in urcare cu 23,2% fata de finalul lunii aprilie 2013, compania detinand o flota proprie de peste 8.200 de autovehicule.
„Anul trecut piata a fost afectata de mai multi factori, iar cresterea in domeniul leasingului operational a fost una moderata. Cifrele pe care le anuntam astazi, primele din 2014, sunt incurajatoare pentru noi prin faptul ca vin pe un fond optimist, oferit de statisticile privind evolutia pietei auto noi (+19% in primul trimestru, conform DRPCIV), dar si datorita perspectivelor de crestere economica anuntate pentru 2014. Obiectivul LeasePlan Romania pentru acest an este sa ne consolidam pozitia de lider al pietei de leasing operational din Romania, atat in ceea ce priveste volumele, cat si prin a fi o referinta in standardele relatiei cu partenerii“, a afirmat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania.
In structura flotei LeasePlan Romania serviciile complete reprezinta 86%, restul fiind serviciile de administrare pentru flote detinute de catre clienti.
Anul acesta, LeasePlan Romania estimeaza investitii de peste 35 de milioane de euro care se vor axa pe achizitia de noi autovehicule, atingand astfel 10.000 de unitati in administrare.
LeasePlan Romania are in portofoliu peste 200 de companii, din domenii precum industria energetica, servicii financiare, FMCG etc. Compania olandeza activeaza in domeniul leasing-ului operational si al managementului de flote auto pentru companii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri