In primele sase luni s-au vandut 860 de automobile Audi in Romania, cu 44% peste numarul din primul semestru a lui 2005, conform datelor furnizate de catre importatorul Porsche Romania.
Modelele cele mai populare au fost din seria A4, care a avut vanzari de 243 de unitati si A3, cu 239. Marca germana si-a consolidat foarte mult imaginea pe plan international, ceea ce a dus la cresterea numarului de clienti, compania prognozand vanzari de peste 850.000 de unitati Audi pe plan mondial anul acesta, ceea ce ar reprezinta un maxim istoric pentru marca, sustin reprezentantii Porsche Romania, conform NewsIn.

Al doilea motor al cresterii e legat de aparitia lui Q7, primul SUV al marcii, model din care Porsche Romania a livrat 173 de unitati anul acesta. Modelul e produs in Slovacia la Bratislava, iar cei de la Porsche Romania sunt convinsi ca piata romaneasca ar putea absorbi mai multe automobile Q7, insa, din cauza numarului mare de cereri de pe plan international, perioada de asteptare pentru onorarea comenzii este de cateva luni.

La finalul anului trecut, inaintea lansarii europene a lui Q7, Audi primise peste 14.000 de comenzi din toata lumea pentru el. in Romania, Audi Q7 a fost lansat oficial in luna martie.

Q7 nu este singurul model nou adus de Audi pe piata romana. Porsche Romania a lansat miercuri si noua generatie a modelului Audi A6 allroad quattro, care este disponibil in sase variante de motorizare, trei diesel si trei pe benzina, cu puteri cuprinse intre 180 si 350 de cai. Preturile cu toate taxele incluse variaza intre 57.382 euro si 75.932 de euro.

Generatia precedenta a lui A6 allroad quattro a fost comercializata intre 2000 si 2005 pe piata romaneasca, interval in care s-au vandut 321 de unitati.

Porsche Romania are in tara 13 dealeri Audi, iar pentru anul acesta tinta de vanzari al marcii este de 1.700 de unitati, cu 30% peste cele 1.300 din anul precedent.

Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania, dupa primele cinci luni ale anului, Audi avea 0,7% din piata autoturismelor. Celelalte doua marci germane de pe segmentul premium, Mercedes si BMW, aveau 0,7%, respectiv 0,6%, din piata totala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri