Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a declarat, duminica, in judetul Timis, ca, de cand conduce acest minister, la CNADNR s-au absorbit cu 139 de milioane de euro mai mult decat in sase ani anteriori, transmite agentia Mediafax.

"Alocarea financiara pentru 1 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2013 s-a incheiat. In aceasta perioada, guvernele care s-au succedat au binevoit sa faca absorbtie de 430 de milioane de euro, reprezentand sub 15 la suta din fondurile alocate prin POS Transport. Din acest program, in anul 2013, sub conducerea mea si a domnului Neaga (Narcis Neaga, directorul CNADNR - n.r.) la CNADNR s-a facut absorbtie de 148 la suta si am absorbit 569 de milioane de euro, adica cu 139 milioane de euro mai mult decat s-a absorbit in sase ani anteriori. Nu numai ca ne-am facut datoria, dar am si depasit-o cu mult, in 2013", a declarat Dan Sova, duminica, intr-o conferinta de presa la Recas, judetul Timis.
Dan Sova a mai spus ca au ramas necheltuiti 1,2 miliarde de euro si ca acum se incearca recuperarea lor.

"Din pacate, avem 1,2 miliarde de euro necheltuiti in perioada 1 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2012, mostenirea guvernarilor de dreapta. Ceea ce incercam sa facem in 2014-2015 este sa readucem Romaniei niste bani pierduti, iar aceasta posibilitate se datoreaza faptului ca in mai-iunie 2013, premierul Romaniei a negociat la Bruxelles sa obtinem facilitatea N+3 pe care o au doar doua state din UE, adica posibilitatea de a mai a absorbi bani care nu au fost absorbiti din alocarile europene. Din acesti bani, 1,2 miliarde, noi am facut un plan, iar metoda de absorbtie a fost aprobata de Comisia Europeana inca de acum doua saptamani", a mai spus Sova.

Ministrul Transporturilor a precizat ca se incearca absorbirea in proportie de suta la suta a celor 1,2 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri