Exporturile de masini Dacia catre Ucraina au incetinit foarte mult in actualul context politic din regiune, dar productia auto de la fabricile Renault din Rusia nu depinde de livrarile de componente auto din Romania si din Europa, a declarat seful Dacia Romania, Nicolas Maure.

"Pentru situatia politica suntem foarte ingrijorati. Ne uitam cu atentie la piata auto din Ucraina", a declarat luni Maure, raspunzand unei intrebari. Masinile Dacia de pe piata ucraineana sunt fabricate in Romania si vandute ulterior sub brand Renault.

Dacia a livrat amul trecut 9.400 de unitati catre Ucraina, din totalul de 343.000 de autovehicule vandute. "Referitor la business-ul din Rusia, suntem destul de norocosi, pentru ca nivelul de integrare este destul de ridicat, in special la AvtoVAZ (uzina din Togliatti - n.r.), dar si la Moscova (uzina Avtoframos - n.r.), din ce in ce mai mult. Nu ne bazam foarte mult pe exporturile din Europa, din Romania catre fabrica din Togliatti. Referitor la Moscova avem variante sa livram componente fara sa trecem prin Ucraina. Suntem capabili sa continuam operatiunile in Rusia", a spus Maure, scrie Mediafax.

Renault detine uzina Avtoframos in apropiere de Moscova, unde produce modelele Logan si Sandero si Duster. Alianta Renault-Nissan detine o participatie majoritara la AvtoVAZ, proprietarul Lada, cel mai bine vandut brand din Rusia.

Vanzarile de colectii de piese si accesorii pentru autovehicule (CKD) catre clientii externi au totalizat 6,35 miliarde de lei, reprezentand 34,5% din totalul afacerilor Dacia, de 18,4 miliarde de lei.

Sursa foto: Dacia Duster/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri