Piata auto din Rusia se va contracta cu pana la 20% in acest an, din cauza incetinirii cresterii economice, potrivit informatiilordirectorul general al grupului AvtoVAZ, Bo Andersson, relateaza Mediafax, care citeaza Automotive News.

Anul trecut, livrarile de automobile pe piata rusa au scazut cu 6%, potrivit datelor Asociatiei Oamenilor de Afaceri Europeni din Moscova. Andersson a avertizat, la un forum economic organizat la St. Petersburg, ca urmatorii doi ani vor fi dificili pentru piata auto din Rusia.
Vanzarile AvtoVAZ vor inregistra in acest an un declin de 10%-15%, sub cel al pietei, ceea ce va permite grupului controlat de alianta Renault-Nissan sa isi majoreze cota de piata pana la 20% in 2016, de la 17% in prezent, anticipeaza Andersson.

Omul de afaceri a mai spus ca sanctiunile impuse unor companii, oficiali si oameni de afaceri apropiati de presedintele Vladimir Putin, de Statele Unite si Uniunea Europeana, nu au contribuit la contractarea pietei auto.

Vanzarile AvtoVAZ au scazut cu 15% in primele patru luni ale acestui an, la 128.633 de automobile, fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe ansamblul pietei a avut loc un declin de 4% al livrarilor, la 829.046 unitati. Anul trecut, vanzarile AvtoVAZ s-au contractat cu 7%, grupul inregistrand pierderi de 7,7 miliarde de ruble (225 milioane dolari), fata de un profit net de 29,1 miliarde de ruble in 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri