Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va introduce o taxa pentru circulatia pe autostrazile A1 si A1, urmare a unui proces de reabilitare a celor doua sosele care va presupune lucrari de imbunatatire ale actualului drum.

CNADNR va demara de anul viitor un proces de reabilitare a soselelor, care se va ridica la circa 250 de milioane de euro.
“Incepand de anul viitor circulatia pe autostrazile A1 si A2 va fi taxata dupa ce vor avea loc reabilitari si implementarea unui sistem de taxare cu ajutorul unui partener privat. Dupa finalizarea procesului de reabilitare, care se intinde pe o durata de circa 7-8 luni, vom avea taxare pe A1 si A2. Lucrarile ar costa pana in 250 mil. euro in total, a precizat Narcis Neaga, directorul general CNADNR.

Potrivit acestuia lucrarile de reabilitare a celor doua autostrazi vor presupune atat schimbarea covorului astfaltic, cat si schimbarea parapetului, instalarea gardului pentru animale, dar si refacerea marcajelor si imbunatatirea semnalizarii.

Ulterior publicarii materialului, CNADNR a precizat ca taxa nu va fi aplicata de anul viitor.

"Dupa reabilitarea autostrazilor A1 si A2, proces care va dura 12 luni, concesionarul sau statul roman pot opta, sau nu, pentru introducerea sistemului de taxare, in functie de preluarea riscului de trafic. Avand in vedere ca durata de reabilitare a celor doua autostrazi este estimata la un an, in niciun caz optiunea privind introducerea sau nu a sistemului de taxare nu se va lua in discutie nici in acest an, nici in anul 2015. Asadar, autostrazile nu vor fi taxate in anul 2015", au declarat oficialii CNADNR.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri