Acum, in epoca downsizing-ului, a motoarelor turbo mici, a luptei cu noxele, cu pretul ascendent al benzinei si cu taxele din ce in ce mai mari aplicate agregatelor cu cilindree mare, a vorbi despre 2.8-3.0 litri in clasa compacta a devenit aproape un subiect tabu.

N-a fost insa intotdeauna asa, iar pasiunea nu moare. Visand parca cu ochii deschisi, Volkswagen a pregatit pentru Salonul Auto de la Worthersee conceptul GTI Roadster Vision, animat de un motor VR6 TSI de 3.0 litri care dezvolta 510 CP. Nu va bucurati insa, spectaculosul roadster va vedea doar asfaltul din jocul Gran Turismo 6.

VR6? Da. In anii '90, VR6-le montat pe Golf III si Corrado facea furori. Agregatul de 2.8 si, apoi, 2.9 litri, cu sase cilindri dispusi ciudat - in "W", cum le place celor de la Volkswagen sa spuna - sub o inclinatie de numai 15 grade, era cel mai mare din clasa compacta, iar performantele (172 si, respectiv, 190 CP) aliniau masinutele la start alaturi de modele cu mult mai multe pretentii. De asemenea, cilindreea generoasa a excitat imaginatia firmelor de tuning, care au dopat VR6-le cu compresoare, obtinand puteri de peste 250 CP.

Citeste articolul integral pe Antena 1.

Sursa foto: Volkswagen GTI/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri