Renault Twizy, model 100% electric cu doua locuri, este disponibil in Romania la pretul de 7.000 euro cu TVA, plus chiria lunara a bateriei.

Cu dimensiunile sale ultra compacte (2,34 m lungime, 1,24 m latime) si centrul de greutate foarte jos, Twizy este capabil sa se strecoare cu usurinta in traficul aglomerat si sa parcheze in spatii extrem de inguste. In numai 6 secunde accelereaza de la 0 la 45 km/h (acelasi timp de accelerare ca si pentru un scuter de 125 cm³ pe o distanta de 50 de metri).

Twizy dispune in partea frontala de o trapa care acopera cablul de incarcare. Masina se poate bransa astfel la orice priza de 220 V. Bateria se incarca complet in 3 ore si 30 de minute, iar autonomia in oras este de 100 km.

Modelul este prevazut cu echipamente specifice vehiculelor electrice: sistem de recuperare a energiei de franare, tablou de bord cu afisare pentru econometru, autonomie, indicator baterie si eco scoring.

Dotarile standard includ airbag frontal, frane cu disc pe toate rotile sau imobilizator electronic codat, centuri de siguranta, sistem de dezaburire si pre-echipare audio, tapiterie rezistenta la apa, 2 torpedouri si 2 spatii de depozitare in spate (31L+ 55L).

Dotarile optionale includ sistem de usi cu deschidere verticala, jante de aliaj, acoperis panoramic, senzori de parcare si multiple posibilitati de personalizare.

Twizy este disponibil in doua variante: Twizy Urban 45 (cvadriciclu usor), cu pret de la 7000 euro TVA inclus si Twyzy Urban 80 (cvadriciclu greu), de la 7700 euro TVA inclus. La aceste preturi se adauga chiria bateriei de la 30 euro TVA inclus/luna, pentru un rulaj de 2500 km/an. Twizy poate fi achizitionat si in sistem de leasing operational, prin Renault Finance, in conditii foarte avantajoase, de la 194 euro TVA inclus (chirie lunara sasiu si baterie), pe 36 luni, avans 15% si rulaj anual de 10.000 km.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri