CNADNR asteapta pana la 23 iulie ofertele constructorilor interesati sa finalizeze executia lotului 2 al autostrazii Nadlac - Arad, ramas neterminat dupa falimentul Alpine, si estimeaza ca va plati pana la 177,4 milioane lei (40,3 milioane euro), inclusiv TVA, pentru acest contract.

Contractul pentru remedierea lucrarilor existente si finalizarea celor ramase de executat la autostrada Nadlac - Arad si drum de legatura, lotul 2, km 22+218 - km 38+882 va fi atribuit prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai scazut.

Valoarea estimata a lucrarilor este cuprinsa intre 119,3 milioane lei, suma la care se vor raporta ofertantii pentru intocmirea ofertei financiare, si 143,1 milioane lei, nivel care include si achizitia unor eventuale servicii similare. Sumele sunt fara TVA. Durata contractului va fi de 56 luni de la data atribuirii. Proiectul va fi finantat cu fonduri europene (85%) si bani de la buget.

CNADNR a reziliat in vara anului trecut contractul de proiectare si executie al acestui lot dupa falimentul constructorului, Alpine Bau din Austria, comunicand la vremea respectiva ca stadiul de executie a lucrarii este de 84,75%.

Constructia autostrazii Nadlac-Arad a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea a revenit Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro. Lucrarile de constructie pentru cele doua tronsoane au fost deschise in octombrie 2011, termenul de executie fiind de un an si jumatate.

CNADNR a reziliat la finele anului 2012 contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor, si a atribuit, in decembrie 2013, asocierii italo - germane Astaldi - Max Boegl, un contract de 308 milioane de lei (69 milioane de euro), cu TVA, pentru finalizarea acestora.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri