Productia de automobile din China, tara care este cea mai mare piata de profil din lume, ar putea crestere cu circa 60% in urmatorii opt ani, stimuland cererea de otel, potrivit estimarilor ArcelorMittal, cel mai mare grup siderurgic la nivel global, relateaza Bloomberg, scrie Mediafax.

Productia de automobile ar putea creste la 30-35 de milioane de unitati in urmatorii 7-8 ani, de la nivelul actual de 22 de milioane unitati, a afirmat intr-un interviu directorul general al ArcelorMittal, Lakshami Mittal, inainte de inaugurarea unei companii mixte cu producatorul local Hunan Valin Steel, pentru fabricarea de otel destinat industriei auto.

Fabrica sporeste expunerea ArcelorMittal in China si va concura cu Baoshan Iron & Steel, care furnizeaza circa jumatate din otelul utilizat in industria auto din aceasta tara.

Asociatia Chineza a Producatorilor Auto a estimat in ianuarie ca productia de automobile ar putea creste cu pana la 10% in 2014, dupa ce a avut o evolutie ascendenta in fiecare an, incepand din anul 2000.

"Otelul destinat sectorului auro este cel mai profitabil produs siderurgic, cu o crestere rapida si constanta a cererii", a declarat said Sarah Wang, analist la Masterlink Securities in Shanghai.

Vanzarile vehiculelor de pasageri au crescut in China cu 13%, luna trecuta, lideri fiind General Motors si Ford Motor, producatorii straini continuand sa castige cota de piata de la cei chinezi.

In primele cinci luni ale anului, in China au fost fabricate 10,6 milioane de vehicule, intre care 5,6 milioane de autoturisme, potrivit datelor Biroului National de Statistica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri