Ford a anuntat ca a inceput productia comerciala de motoare de 6,8 litri, care folosesc drept combustibil hidrogenul si care la finele anului vor echipa flota de microbuze pentru transportul de pasageri.
Producatorul de autovehicule este prima companie din lume care a inceput productia de motoare construite special pentru a functiona cu hidrogen.

Vicepresedintele pentru cercetare al Ford, Gerhard Schmidt, a semnalat ca ”"acest motor reprezinta o etapa importanta in eforturile de cercetare depuse de angajatii Ford in domeniul tehnologiei pe baza de hidrogen", informeaza Rompres.

Motorul cu hidrogen dezvoltat de Ford are o capacitate de 6,8 litri si va fi montat pe microbuzul 450 al companiei, destinat, in principal, clientilor din Florida. Ford a subliniat ca motoarele cu hidrogen au un randament ridicat, noxele sunt aproape nule si poate fi combinat usor cu motoare electrice, pentru a crea autovehicule hibrid.

Compania a indicat ca flota de microbuze cu motoare cu hidrogen va furniza o experienta valoroasa lumii reale, care va permite dezvoltarea noii generatii de motoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri