Ford, in colaborare cu TRW Automotive, a dezvoltat primul airbag pentru 15 persoane, care va proteja pasagerii in modelul Transit, in cazul unui impact lateral sau a unei rasturnari, scrie autonews.com.

Noul model de airbag cortina are 4,5 metri lungime si un metru inaltime, protejand cinci randuri de scaune, printre care si pe cel al soferului. Airbag-ul face parte din sistemul Ford Safety Canopy care ofera protectie imbunatatita pentru cap si gat in caz de accidente laterale.

Volumul airbag-ului este de 120 de litri spre deosebire de airbag-ul cortina de pe Ford Fusion care are aproximativ 42 de litri. Airbag-ul are doua dispozitive umplute cu gaz, care este eliberat atunci cand senzorii detecteaza un impact. Ford Transit 2015 este disponibil in trei inaltimi pentru acoperis si doua versiuni de ampatament care vin standard cu airbag-uri laterale. In prezent este pe piata doar varianta de mijloc, celelalte doua vor ajunge la vanzare in aceasta vara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri