Ministerul Transporturilor a repus in dezbatere publica un proiect de act normativ care stabileste ca soferii care transporta persoane "la ocazie", fara autorizatie, risca amenzi cuprinse intre 1.000 si 5.000 lei.

Proiectul de ordonanta vizeaza completarea Legii 38/2003, care reglementeaza autorizarea, organizarea, atribuirea gestiunii si controlul efectuarii serviciilor de transport in regim de taxi sau de transport in regim de inchiriere. Autorii documentului apreciaza ca in ultima perioada s-a constatat existenta unor practici ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor, care afecteaza in mare masura transportul local si judetean de persoane, cu efecte negative majore asupra activitatii economice a firmelor autorizate, bugetului de stat si sigurantei circulatiei rutiere.

In plus, practicile ilicite in activitatile de transport rutier de persoane prin utilizarea autoturismelor pune in dificultate asigurarea unui mediu concurential corect pe piata transportului rutier de persoane, scrie Mediafax.

Conform proiectului, de amenzi cuprinse intre 1.000 lei si 5.000 lei sunt pasibile si persoanele fizice sau juridice care transporta cu autoturisme fara respectarea prevederilor articolului 7 din lege, care prevede ca transportul in regim de taxi sau de inchiriere se poate executa numai de transportatori autorizati.

In prezent, legea prevede amenzi similare pentru taximetristii care intervin asupra aparatului de taxat, precum si pentru clientii, functionarii autoritatii de autorizare, dispeceratelor de taxi, transportatorilor autorizati sau conducatorilor auto care nu respecta diverse prevederi.Ministerul Transporturilor a pus in dezbatere acelasi proiect la finele anului trecut, redactat insa sub forma unei ordonante de urgenta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri