Evaluarea costurilor si implicit a bugetului disponibil pentru transport reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de gestionat inainte de a realiza o calatorie. Si daca nu exista nimeni care sa va astepte la aeroport cu masina, odata ajunsi la destinatia vizata, un taxi poate reprezenta o alternativa rapida si confort sporit comparativ cu transportul in comun.

La doua dintre aeroporturile (Christchurch si Queenstown) din Noua Zeelanda se gasesc taxiurile cu cele mai ridicate tarife din lume, conform GO Rental, o companie care inchiriaza masini in aceasta tara. Astfel, o calatorie de10 kilometri pana in centrul orasului (City Centre) costa de exemplu de la Aeroportul Christchurch mentionat 45 de dolari neo-zeelandezi (1 dolar neo-zeelandez - NZD - reprezinta 0,85 dolari americani - USD).

Dovada ca traiul este mai scump in acea parte a globului (cel putin transportul), toate cele patru aeroporturi internationale din Noua Zeelanda se afla in top sapte, celelalte trei aeroporturi fiind din Australia. Nici in Europa transportul cu taxiul nu este ieftin, desi in Paris o cursa de 10 kilometri cu taxiul costa de doua ori mai putin decat in Auckland City, Noua Zeelanda. Totusi, pentru ca exista servicii de transport in comun foarte bune ar fi extrem de avantajos pentru bugetul de vacanta sa apelam la acestea, mai ales in Marea Britanie, Olanda sau Italia.

In acelasi timp, sursa citata, arata ca in Asia de Sud-Est, reprezinta destinatia cu cele mai mici tarife la taxiurile care stationeaza de obicei la aeroport. De exemplu, in Malaezia sau Thailanda o cursa cu taxiul costa 0,33 NZD si respectiv 0,41 NZD.

Sursa infografic: Daily Infographic

Sursa foto: Shutterstock / night picture of a taxi car

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri