Mae precizeaza ca in urma verificarilor complexe a listelor cu pasagerii de la bordul Air Algérie nu a fost gasit niciun roman.

Ministerul de Externe precizeaza ca, in urma verificarilor complexe efectuate in evidentele informatizate ale MAE si MAI a numelor aflate pe listele de pasageri de la bordul Air Algérie, nu a fost identificat niciun roman, fapt confirmat si de celulele de criza din Franta, Algeria si Burkina Faso. "Celulele de criza constituite de catre autoritatile din Burkina Faso si responsabilii companiei aeriene Air Algérie au confirmat, prin documente oficiale scrise, ca la bordul aeronavei AH5017, prabusite in Mali, nu s-a aflat nici un cetatean roman. Totodata, celulele de criza din Algeria si Franta, special organizate pentru gestionarea circumstantelor producerii acestei tragedii aviatice, au informat partea romana prin comunicari oficiale ca, potrivit informatiilor de care dispun pana in prezent, nu a existat vreun cetatean roman la bordul aeronavei prabusite in Mali", a informat MAE, potrivit Mediafax.

De asemenea, in urma verificarilor complexe in evidentele informatizate ale MAE si MAI a numelor si prenumelor explicite, aflate pe listele de pasageri asa cum au fost ele puse la dispozitie de autoritatile nationale care au constituit celule de criza, nu a fost identificat vreun cetatean roman, precizeaza Ministerul de Externe. In acest moment, ancheta privind cauzele prabusirii avionului si procedura de identificare a pasagerilor avionului Air Algérie este in derulare. "Avand in vedere procedura dificila de identificare a pasagerilor zborului amintit, dar si investigatiile standard in astfel de cazuri, Ministerul Afacerilor Externe va continua sa mentina un contact permanent cu autoritatile straine din statele direct implicate pentru a clarifica definitiv aspectele de interes pentru opinia publica romaneasca referitoare la tragicul accident aviatic", mai precizeaza MAE.

Initial, in urma informatiilor preliminare furnizate de Ministerul algerian Externe, MAE a precizat, joi, ca la bordul avionului Air Algérie, prabusit in aceeasi zi in Mali, s-ar afla si un cetatean roman. Vineri, MAE a revenit, precizand ca nu se confirma prezenta vreunui cetatean roman.
Un reprezentant al Ministerului algerian de Externe a informat, vineri, Ambasada Romaniei ca prezenta unui roman la bordul avionului Air Algerie prabusit joi in Mali nu a putut fi confimata, precizeaza MAE, care a demarat "o procedura complexa" de verificare a pasagerilor.
Ambasada Romaniei in Algeria a informat, vineri, Centrala MAE ca un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informatiei comunicata oficial anterior cu privire la existenta unui cetatean roman la bordul avionului apartinand companiei algeriene mentionate.

Reprezentantul MAE algerian a precizat ca informatia privind prezenta romanului nu a putut fi confirmata pana in prezent, se arata intr-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucuresti. Avionul Air Algérie care zbura din Burkina Faso spre Algeria s-a prabusit, joi, in Mali.
La bordul avionului se aflau 110 pasageri si sase membri ai echipajului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri