Cifra de afaceri din comertul cu autovechicule si motociclete a crescut in prima jumatate a anului cu 2,3%, iar afacerile de piata au avansat cu 5,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in prima jumatate a anului cu 2,3% ca serie bruta si cu 2,2% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, iar afacerile pentru serviciile de piata prestate populatiei au avansat cu 5,3%, potrivit Mediafax.

Ca serie bruta, s-au inregistrat cresteri la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (5,1%), comertul cu autovehicule (4,7%) si la cel cu piese si accesorii pentru autovehicule (1,2%). Pe de alta parte, activitatile provenite din intretinerea si repararea autovehiculelor au scazut cu 2,6%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS). Serviciile de piata prestate populatiei s-au apreciat cu 5,3%, pe fondul cresterilor inregistrate de activitǎtile agentiilor turistice si turoperatorilor (14,6%), ale hotelurilor si restaurantelor (9,8%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (3,4%) si cele de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor (2,3%).

Pe de alta parte, activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative au scazut cu 5%. In iunie, comertul auto a avansat cu 7,2% fata de mari, ca serie bruta, evolutie sustinuta de comertul cu autovehicule (+15,4%) si comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+1,4%). Scaderi au inregistrat comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (-5,7%) si activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-4%). Ca serie ajustata, afacerile din auto s-au apreciat cu 3,3% comparativ cu luna precedenta. Totodata, afacerile din serviciile pentru populatiei au crescut cu 9,1% serie bruta si cu 3,4% serie ajustata.

Comparativ cu iunie 2013, afacerile auto si moto au inregistrat un avans de 9,1%, ca serie bruta (8,9% serie ajustata), in contextul cresterii la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (29%), comertul cu autovehicule (16,4%) si cel cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,8%). Activitǎtile de intretinere si repararea autovehiculelor au scazut cu 1,3%. Serviciile de piata au generat afaceri mai mari cu 0,9% in iunie fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, ca serie bruta, provenita in principal de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+7,7%). Serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare au avut un regres de 12,5%, activitǎtile agentiilor turistice si tur-operatorilor de 9,4%, iar activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative de 8,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri