Marea Britanie este prima tara din Europa care a dat unda verde masinilor autonome, asteptate din ianuarie 2015 pe sosele si a pregatit fonduri de zece milioane de lire sterline (16,9 milioane de dolari) pentru orasele unde vor circula, acordate de Departamentul de Transport (DFT) si Departamentul pentru Afaceri, Inovare si Competente (Bis), scrie Tech Times.

Pana in prezent, Japonia, Suedia si statele americane Florida, Nevada si California au reguli in vigoare, care permit masinile autonome pe sosele. Pentru ca masinile fara sofer sa ajunga pe drumurile din Marea Britanie tehnologia ar trebui mai intai sa treaca de unele obstacole juridice.

"Masinile fara sofer au un potential enorm de a transforma reteaua de transport din Marea Britanie - ar putea imbunatati siguranta, reduce congestia si emisiile. Suntem siguri ca masinile fara sofer au potential”, a declarat ministrul Transporturilor, Claire Perry. In Marea Britanie, la fiecare 110 metri de drum are loc un accident, iar acest lucru costa soferii anual 2,8 miliarde de lire sterline in daune si inca 30 de milioane de lire sterline consiliile locale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri