Rusia ar putea sa inaspreasca sanctiunile impuse Occidentului prin blocarea importurilor de masini, daca Statele Unite si Uniunea Europeana (UE) impun sanctiuni suplimentare Rusiei, noteaza ziarul de afaceri Vedomosti in editia de luni, citat de site-ul Moscow Times.

Din cauza confruntarii cu privire la Ucraina, Occidentul a impus Moscovei sanctiuni, vizand inclusiv sectoarele financiar si energetic, introducand numele a zeci de rusi apropiati presedintelui Vladimir Putin pe liste de sanctiuni. Vehiculele importate au reprezentat 27% din vanzarile de automobile in prima jumatate a lui 2014, 46% din vanzarile de camioane si 13% din cele de autobuze, potrivit Vedomosti, informeaza Mediafax.

Rusia, care dezminte acuzatii potrivit carora inarmeaza rebelii prorusi din estul Ucrainei, ar putea interzice partial sau in inregime importurile de masini, scrie ziarul de afaceri, citand surse. Eventualul embargo nu se va aplica, insa, productiei in Rusia a firmelor Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota si Hyundai Motor Co, toate avand instalatii de productie pe teritoriul rusesc, potrivit publicatiei.

Vedomosti precizeaza ca propuneri de noi masuri i-au fost trimise deja lui Putin, dar ca inca nu s-a adoptat nicio decizie cu privire la pegatirea unor noi sanctiuni. Noi restrictii comerciale sunt posibile, in eventualitatea in care Occidentul impune noi sanctiuni Moscovei, potrivit publicatiei economice.

Rusia a impus un embargo anumitor importuri agricole din UE, Statee Unite, Australia, Canada si Norvegia.
Sursa citata de Vedomisti a mai declarat ca Guvernul rus ar putea sa introduca masuri de protectie in industriile aeronautica, a constructiei de nave si auto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri