Fiat Auto (Fiat, Alfa Romeo, Lancia si Fiat Vehicule Comerciale) a inregistrat, in prima jumatate a anului, venituri de 11,8 miliarde euro, in crestere cu cu 22,2%, fata de perioada similara a anului trecut.
Compania a atins astfel, pentru prima oara, dupa anul 2001, cota de un milion de unitati vandute. Profitul declarat al intregului Grup Fiat in prima jumatate a anului 2006 este de 982 de milioane euro, informeaza compania.

In Europa Occidentala s-au inregistrat circa 680.500 de livrari (crestere de 21,9%), in timp ce in Italia cresterea a fost de 27,1%, de trei ori mai mult decat rata de crestere a cererii.

Grande Punto se mentine lider de clasa in vanzarile din Europa, cu 313.000 de comenzi din septembrie si pana in prezent. Divizia de vehicule comerciale usoare a inregistrat o crestere de zece%, in Europa Occidentala. in acest sector, cota Fiat a trecut de la 10,6% la 11,3%.

Fiat Auto a inregistrat un profit de 145 de milioane euro, fata de cele 217 milioane pierderi in semestrul 1 din 2005, in timp ce intreaga divizie de automobile ce include si marcile Maserati si Ferrari a atins in 2006 un profit de 183 milioane euro fata de cele 238 milioane pierderi in primul semestru din 2005. Rezultatele se datoreaza cresterii volumului de productie, reducerii costurilor, precum si mixului de produse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri