Wall-Street.ro prezinta cele mai importante subiecte din industria auto in saptamana 18-24 august, precum noutati in infrastructura, cifre care misca piata, dar si schimbari pe plan international.

Lansari auto

  • Skoda a dezvaluit saptamana trecuta primele imagini oficiale cu noua Skoda Fabia, ajunsa la cea de-a treia generatie, care vine cu motorizari cu puteri intre 60 si 110 CP.
  • Noua generatie a modelelor Smart fortwo si forfour este disponibila pentru comenzi in Romania cu o singua motorizare, de 1 litru 70 CP. Primele exemplare vor fi livrate la finalul lunii noiembrie.
  • Toyota lanseaza in Romania cea de-a doua generatie Aygo la un pret de pornire de 9.200 euro cu TVA, pentru versiunea de baza si caroserie in trei usi.

Nouati in infrastructura

  • Constructia celui de-al treilea pod peste Dunare va costa 200-270 de milioane de euro, potrivit studiilor de fezabilitate efectuate, iar amplasarea acestuia urmeaza sa fie stabilita in urmatoarele doua luni, fiind analizate patru variante.

Cifrele care misca piata

  • Piata auto din Romania (autoturisme si vehicule comerciale) a inregistrat dupa sapte luni o crestere de 30,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce vanzarile de autoturisme au urcat cu 32,7% la 47.800 unitati.
  • Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a distribuit pana in prezent 2.092 de tichete din cele 3.000 destinate firmelor si institutiilor in programul Rabla, printre noii beneficiari numarandu-se Complexul Energetic Oltenia, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Garda de Mediu.
  • Cabinetele individuale de avocati, medici sau asistenti sociali, birourile notariale sau de arhitectura si alti reprezentanti ai profesiilor liberale se pot inscrie in programul Rabla 2014 pentru persoane juridice, in urma unor modificari aduse programului dupa ce au existat solicitari in acest sens.

Ce este “fierbinte” in piata internationala

  • Volvo lanseaza un nou model de SUV in 26 august, in incercarea de a revitaliza vanzarile la nivel mondial si de a castiga o cota mai buna pe piata automobilelor premium, care este dominata de competitorii germani de la BMW, Mercedes si Audi.
  • Marea Britanie este prima tara din Europa care a dat unda verde masinilor autonome, asteptate din ianuarie 2015 pe sosele si a pregatit fonduri de zece milioane de lire sterline (16,9 milioane de dolari) pentru orasele unde vor circula.
  • Rusia ar putea sa inaspreasca sanctiunile impuse Occidentului prin blocarea importurilor de masini, daca Statele Unite si Uniunea Europeana (UE) impun sanctiuni suplimentare Rusiei.
  • General Motors (GM), al doilea mare producator auto la nivel mondial, reduce productia in Rusia pe fondul declinului vanzarilor provocat de problemele economice generate de conflictul din Ucraina.
  • BMW a vandut la licitatia anuala Gooding & Company de la Pebble Beach modelul unicat i8 Concours d’Elegance Edition cu un pret record de 825.000 de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri