Mercedes-Benz vrea sa renunte la numele de Clasa M (ML) pentru a-l inlocui cu Clasa GLE, ca parte a strategiei de a alinia numele SUV-urilor cu sedanurile, scrie Automotive News Europe.

Cand clasa M va primi un facelift, la inceputul anului 2015, se va numi Clasa GLE. GLE indica ca SUV-ul va oferi confortul din Clasa E, la fel cum GLA este un Clasa A. O versiune de crossover coupe, care are la baza Conceptul de SUV Coupe prezentat in aprilie la Salonul Auto de la Beijing, va ajunge pe piata ulterior si va fi numita GLE Coupe. Versiunile Coupe vor fi caracterizate printr-o linie a plafonului mai mica, nu neaparat de o caroserie cu doua usi.

Modelul GLK va fi numit GLC, iar succesorul lui GL va fi numit GLS. Clasa GLS va fi mai mare decat actualul model si va avea un nivel de echipare asemanator cu un Maybach. Schimbarile in nomenclatura vor aduce mai multa claritate in portofoliul de modele Daimler.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri