Wall-Street.ro prezinta cele mai importante subiecte din industria auto in saptamana 25-31 august, precum noutati in infrastructura, cifre care misca piata, dar si schimbari pe plan international.

Lansari auto

  • MINI lanseaza in Romania spre finalul anului noul model hatchback cu cinci usi (Cooper), cu o caroserie mai lunga cu 16 cm decat varianta cu trei usi, la un pret de pornire 21.800 euro cu TVA, pentru motorizarea de 1,5 litri benzina 136 CP.
  • Volkswagen planuieste sa lanseze in 2017 a opta generatie a celui mai bine vandut model al sau in Europa, Golf, la doar cinci ani dupa intrarea pe piata a modelului actual.
  • Volvo a dezvaluit cum arata cea de-a doua generatie a SUV-ului XC90, model care ar trebui sa revitalizeze vanzarile marcii la nivel mondial si sa castige o cota mai buna pe piata automobilelor premium.

Nouati in infrastructura

  • Patru firme s-au prezentat la licitatia pentru primul tronson al soselei de coasta din Constanta, autoritatile spunand ca etapa de evaluare a proiectelor va dura pana la 90 de zile, iar daca nu vor fi probleme lucrarile ar putea incepe in primavara anului viitor.
  • Companiile din Malaezia sunt asteptate sa investeasca in Romania in proiecte de infrastructura si constructii, precum cai ferate si autostrazi, a declarat secretarul de stat pentru afaceri globale in MAE Carmen Burlacu, in timpul unei vizite la Kuala Lumpur.
  • CNADNR cauta constructori pentru finalizarea centurii Tecuci (judetul Galati), dupa ce a reziliat anul trecut contractul incheiat cu firma portugheza Soares da Costa, si estimeaza ca lucrarile vor costa pana la 83,9 milioane lei (19 milioane euro), cu tot cu TVA.

Cifrele care misca piata

  • Programul Prima Masina ar putea demara la 1 octombrie si ar fi o solutie pentru dealerii de masini si banci sa atraga clienti persoane fizice in conditii de siguranta.
  • Autovit.ro, unul dintre cei mai mari jucatori pe piata anunturilor online, a realizat un clasament cu cele mai scumpe masini cabrio la vanzare pe Internet vara aceasta. In lunile iulie si august, pe Autovit.ro romanii au postat anunturi cu aproximativ 600 de decapotabile de la 20 de marci, cu preturi intre 2.000 si 140.000 euro.
  • Constructorul auto american Ford a decis sa opreasca temporar timp de noua zile lucratoare in luna septembrie productia monovolumului B-Max si productia de motoare la Craiova, din cauza volatilitatii pietei auto europene.

Ce este “fierbinte” in piata internationala

  • Mercedes-Benz vrea sa renunte la numele de Clasa M (ML) pentru a-l inlocui cu Clasa GLE, ca parte a strategiei de a alinia numele SUV-urilor cu sedanurile, scrie Automotive News Europe.
  • Dealerii auto din statul american Georgia fac presiuni si cer inchiderea reprezentantei producatorului de masini electrice Tesla Motors, care are un model de vanzari directe si livreaza mai multe unitati decat a declarat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri