Concernul auto Volkswagen a inregistrat, in prima jumatate a acestui an, o crestere de teri ori a profitului net, comparativ cu primul semestru din 2005, acesta ajungand la 1,2 miliarde euro (1,524 miliarde dolari), informeaza agentia Rompres.

"In ciuda acestei imbunatatiri, rezultatele sunt inca sub obiectivele noastre pe termen mediu", a declarat directorul financiar al companiei, Dieter Poetsch.

Cel mai mare producator auto european a explicat ca incasarile au crescut in primele sase luni ale anului cu 14,22 la suta, pana la 51,9 miliarde euro (65,913 miliarde dolari), in timp ce vanzarile s-au majorat cu 11,9 la suta, pana la 2,9 milioane autovehicule.

Presedintele Volkswagen, Bernd Pischetsrieder, considera ca ofensiva de modele a companiei a avut succes si i-a convins pe clienti in prima jumatate a anului, dar a explicat ca rezultatele obtinute nu sunt prea satisfacatoare si trebuie facute mai multe eforturi pentru asigurarea rentabilitatii si viitorului concernului.

Profitul operational inainte de efecte extraordinare au crescut cu 51,3 la suta, pana la doua miliarde euro (2,54 miliarde dolari), comparativ cu primele sase luni din 2005.

Marca Volkswagen, pentru care grupul a demarat un program de insanatosire, a obtinut rezultate din exploatare de 730 milioane euro (927 milioane dolari), cu 30 la suta mai mari fata de perioada ianuarie-iunie 2005.

Poech a afirmat ca "nu putem fi multumiti cu rezultatul inregistrat de marca principala a grupului si a subliniat ca "va trebui sa muncim cu toate fortele" la programul de restructurare, pentru ca beneficiile companiei sa atinga un nivel adecvat".

Filiala de autovehicule de lux Audi, "a continuat trendul pozitiv", rezultatele sale operationale majorandu-se cu 9,9 la suta in primul semestru din 2006, pana la 722 milloane euro (917 milioane dolari).

La bursa din Frankfurt, actiunile Volkswagen crescusera, pana la 10,10 GMT, cu 7,4 la suta, pana la 58,68 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri