Land Rover va lansa Discovery Sport la inceputul lui 2015, inlocuitorul lui Freelander, actiune care face parte din planul de revizuire a gamei de modele oferite clientilor, informeaza Bloomberg.

Noul automobil va avea un pret de pornire de 53.400 de dolari, fiind una dintre cele mai ieftine masini comercializate deLand Rover, dupa modelul de teren Defender si Range Rover Evoque. Discovery Sport va fi disponibil in doua variante, cu cinci sau sapte locuri. Printre dotarile noului model se numara sistemul autonom de franare de urgenta si airbagurile pentru pietoni, care se deschid pe parbriz in momentul unui eventual impact, scrie Mediafax.

Lansarea noului model face parte din planul de modernizare a gamei de automobile oferite de Land Rover, ca raspuns la strategia competitorilor din industria masinilor de lux de a intra pe piata SUV-urilor. Atat Bentley, marca a Volkswagen, cat si Maserati, brandul Fiat, au anuntat ca planuiesc lansarea unor modele crossover.

Producatorul britanic, detinut de compania Tata Motors din India, cheltuieste sume mari de bani pentru crearea unor noi modele, cu scopul de a deveni un jucator important la nivel global, pe segmentul premium. De asemenea, divizia Jaguar Land Rover a Tata Motors a anuntat ca are in plan si extinderea in alte segmente ale pietei.

De altfel, Jaguar va introduce pe piata noul sedan compact XE in 8 septembrie si va incepe livrarile in 2015. Modelul va intra, astfel, in competitie cu modelul Seria 3 al BMW si cu Mercedes-Benz C-Class al producatorului Daimler.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri