Wall-Street.ro prezinta cele mai importante subiecte din industria auto in saptamana 1-7 septembrie, precum noutati in infrastructura, cifre care misca piata, dar si schimbari pe plan international.

Lansari auto

  • Ford Romania a prezentat in premiera cea de-a patra generatie Mondeo la Raliul Iasului, model care va fi disponibil cu motorul de 1,5 litri EcoBoost 160 CP fabricat la Craiova.
  • Land Rover va lansa Discovery Sport la inceputul lui 2015, inlocuitorul lui Freelander, actiune care face parte din planul de revizuire a gamei de modele oferite clientilor.
  • Automobile Dacia va fi prezenta la Salonul Auto de la Paris, desfasurat intre 4-19 octombrie, cu un nou model, Dacia Lodgy Stepway, si o noua generatie a Dokker Stepway.
  • Alfa Romeo dezvolta trei noi modele, un sedan de dimensiuni medii care sa concureze BMW seria 5, un SUV care sa rivalizeze Audi A5 si un sedan mare, de referinta, considerate esentiale pentru relansarea diviziei de automobile sport a Fiat Chrysler Automobiles.

Nouati in infrastructura

  • Guvernul Romaniei doreste realizarea unei linii feroviare de mare viteza intre Bucuresti si Iasi, care ar putea continua catre Chisinau, iar premierul Victor Ponta a discutat cu firme chineze in acest sens, in conditiile in care Comisia Europeana (CE) a dat aviz negativ unei linii de mare viteza Bucuresti-Constanta.

Cifrele care misca piata

  • Uzina Ford din Craiova a trimis catre fabrica din Valencia primele camioane incarcate cu motoare EcoBoost de 1,5 l 160 CP, care echipeaza noul Mondeo din noiembrie.
  • Codul rutier a fost modificat prin Ordonanta de Urgenta nr. 21/2014 si instituie noi obligatii pentru soferi, minorii vor purta centura de siguranta, iar cei care au permisul anulat pentru o fapta care acum nu mai exista in Codul penal pot obtine un nou permis.

Ce este “fierbinte” in piata internationala

  • In Norvegia se fac presiuni pentru a fi reduse avantajele si facilitatile fiscale acordate masinilor electrice intrucat numarul acestora a crescut spectaculos in ultimul timp, iar dreptul lor de a folosi banda speciala pentru transportul in comun gatuie traficul si supara foarte multi cetateni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri